Akváriumom.

Nah  már harmadszorra, megpróbálom normális formába önteni gondolataimat. Biztos nemtetszett a sok bekezdés a kicsikének….nahdeminegy

Nos mióta is van akváriumom?? Ez jó kérdés, kb. 6-7éve szerintem. Először csak kicsi, 25 literes akváriumom volt, kb. 2 és fél-3 éve van meg a nagy 112 literes akváriumom. Ez kicsit nagyobb teret enged az ember akvarista fantáziájának.

El is kezdeném a sort, felsorolnám az akváriumom lakóit, bár a múltkori bejegyzésben megemlítetteket nem említeném meg még egyszer…:P

A pontylazacokkal kezdeném. Ide tartoznak a különböző neonhalaim és a tányérlazacaim. Előbbiből 16 darab, utóbbiból 2 darab található az akváriumomban.990921

A neonhalat szerintem nem nagyon kell bemutatnom, szép színes halak, nagyobb létszámban érzik jól magukat, tehát rajhalak. Nálam az izzófényű, és a kék színű változatok találhatóak meg.

tanyerlazac

A tányérlazacaim…hát buta kis halak szegények, de kárpótolnak a szépségükkel.

A következő csoportom a ponytfélék. Ide tartozik az öves díszcsík (1), a vörös karcsú díszmárna (3), az ékfoltos razbóra (7) és a zebradánió (4). Mivel múltkor írtam a díszcsíkról így ezt most kihagynám.

diszmarna

Díszmárnáimat a neonokhoz tudnám hasonlítani. Egy az egyben úgy viselkednek, mint a neonok.

rasbora_heteromorpha3

Razbóráim szintén rajhalak, ezért kell belőlük többet tartani. Ahogy elnéztem őket 2-3 nőstényem is van és eléggé nő a pocakjuk. Remélem lesznek kicsik..:)

zebradanio

Dánióim ivarelosztása: 3hím 1 nőstény. Rendkívül gyors úszású halak, sok szabadon beúszható vízfelület kell nekik. Itt is jól állok szerintem, mert nő a nőstény pocakja…

Következő, egyik legfontosabb halcsoportom, a harcsák. Fontosak szerintem minden akváriumba, mert ők tartják tisztán. Mind az aljzatról, mind az üvegről takarítanak. Nálam található páncélos harcsa (4db), ancistrus algászó harcsa (4db) és egy óriás algászóharcsa. Utóbbi is megtalálható a múltkori bejegyzésben, ezért itt nem részletezem.

pancelosharcsa

Itt megemlíteném, hogy rendelkezek egy igazi matuzsálemmel. Egy hatalmas nősténnyel, mely már a legelső akváriumomban is velem volt a kezdet kezdetén. És van 1 albínó hímem is, aki jelenleg a haloviban lát el tisztító feladatokat, de erről majd később.

0007-k

Nah most már a képen szereplő egyeden is észrevehető ennek a fajnak a különlegessége. Ilyen nyúlványok csak a hímeken nőnek. Nekem is van egy ilyen albínó ancim csak ő még fiatal hozzá, hogy ilyen szőrös legyen. Viszont a sima változatomnak már szőrösödik a képe:DD

Most írnék a legnépszerűbb csoportról: az elevenszülőkről. Akváriumomból ide tartoznak a guppik (5+ 40-erről később), mollyk (2+4), plattik (5) és a xifók (2). A leggyakrabban ezeket lehet látni akvaristáknál mivel nagyon szaporák, szép színesek és igénytelenek a különböző vízparaméterekre.

guppi3

Nah akkor most beszélnék arról a +40-ről. Igen született 40 kishalam 1 anyától! Ők vannak az oviban. Remélem sikerül mindet felnevelnem, jó lenne. Amúgy említésre méltó még az, hogy a nőstény örökíti a szép és jó géneket, de ezek a géneket viszont a nőstény édesapjáé. Kicsit bonyolult, ezért időbe is tellett mire rájöttek:]

black-molly

Náluk is gyarapodott a család 4 picivel. Ők is az ovi tagjai. Sajnos nem élnek sokáig, max 3 év.

platti

Ők meg úgy állnak, hogy 2 nőstény is elég ikrásnak tűnik, remélem sikert aratok velük.

99128

A képen egy hím egyed látható. A hímek jellegzetessége a hosszú farok. Előre és hátra ugyanolyan gyorsan úsznak. Jahm és a nőstények termékeny hímmé változhatnak! Nem tudom hogyan, de előfordul.

Végére hagytam a labirintkopoltyúsokat. Nálam ebből a csoportból származnak a kék gurámik (3), a rubintgurámik (2) és a gyöngygurámim. Szép,  nyugodt halak. Nekem egyik kedvenceim.

kekgurami

Nagy különlegességet nemtok írni a gurámikról. Szépek:D

rubingurami

Ők nálam még elég picik, de lehet nem is nőnek sokkal nagyobbra.

gyongygurami

Igazi szépség!!!

tuzhasu

Hagytam 1 különlegességet ide. 1,5 hete szereztem 1 tűzhasú gőtét. Ő is ott él a többiekkel, már nagyon elvan. Később még szeretnék neki szerezni 1 társat, hogy ne legyen egyedül.

Remélem nem hagytam ki senkit. És remélem jó lesz a bejegyzés is.

Pápá! Jó hetet mindenkinek!

~ Szerző: nightdragoon - 2009/03/02.

6 hozzászólás to “Akváriumom.”

  1. Ajj de imádom az akváriumokat… és tudod mi a terv.. :]

  2. Igen, tudom. Összedobunk egy szupit!! 😀

  3. Csodásak a halacskáid,elvittem kettőnek a képét gifnek,engedélyt kérnék rá,de….

  4. bocsi valaki nem tudja hogy a tüzes hasú gőte hámlik???

    • Szia!
      Én nem vettem észre rajta, hogy hámlana, bár sajnos már nem él nálam. Remélem tudtam segíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: